FAMLAR RUNT I TRÖTTHETEN

nästan så att jag tar och lägger mig på bordet i personalrummet och tar en powernap. tröttheten har tagit över. efter en fullspäckad helg är jag helt slut. men jag får inte sova än. efter jobbet åker jag till finest tattoo. en tatuering är inte planerad. men man vet aldrig.

NATIONALTEATERNS REVY - VA VA DE VI SA?!


Lite svårt att ta bilder igår. Men de här får duga. Revyn var underbar. Det kom tårar för de var så fint. De står för något helt annat, som känns bortglömt nu. Deras glöd i deras åsikter. Deras syn på de själva. Hur de tar upp viktiga samhällsproblem och driver med de. Första akten var om deras musik, låtar jag kände igen. Som jag fick sjunga med i. En hel sktech handlade om Kåldolmar och Kalsipper. Det är svårt att finna ord till hur bra de var. Andra delen var mer om teatern. Mer om samhället. Jag var tagen. Bästa jag har sätt på länge. Samma känsla som jag hade då jag såg Alice Cooper, Thåström och Marilyn Manson för första gången.


ETT ÅR SOM SAMBO

För ett år sen flyttade Jimmy ner till Stockholm. För ett år sen skapade vi ett hem tillsammans. Tiden har flygit iväg. Och jag ser framemot vår framtid. Ikväll blir de mys. Jag älskar dig.


NATTENSFUNDERINGARSLUTARADLRIGBRA

Att vara ensam i ensamheten är inget jag rekomenderar. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nationalteatern var underbar. Några tårar fölls för jag blev så rörd. Det är väl därför jag är så nere nu. Att känslorna tog över. I natt ska jag göra ett nytt försök att få lite sömn. Väckarklockan är ställd på halv åtta. Jobbet väntar. Nu sova.


MEST BARA FÖR ATT JAG KAN

Nu ska jag ta en middagslur. Bäst för Jimmy att maten står på bordet då jag vaknar. Ska nog köra på min svarta pricka klänning ikväll. Allt för sällan jag använder den. Hoppas jag kommer i den bara.


VÄGRA MISSA NATIONALTEATERN

Var rädd att dagens spelning skulle bli en ny Avenged Sevenfold katastrof. Biljetterna fanns varken på mailen eller en bokning på sidan. Paniken var ett faktum. Just för att vi visste att pengarna hade dragits. Sen slog de oss. Vi hade redan hämtat ut biljetterna. De hänger tryggt på vår dörr.


DÅ DRÖMMAR BLIR TILL VERKLIGHET

Det gillas att somna allt för sent och vakna en timme innan jag ska upp. I natt hade jag tatueringsdrömmar. Att min stjärntatuering såg ut på ett helt annat sätt då jag skulle visa den för en vän. Samtidigt som jag visar den blir jag chokad, just för att den är annorlunda. Men jag säger inget. Utan försöker förklara den ändå. Det var väldigt mycket tatueringssnack igår. På måndag ska vi till studion. En vän ska boka tid och jag ska göra mitt bästa att inte impulsttatuera något.


ATT KOMMA HEM INNAN TOLV

Jag älskar kvällar som den här. Då jag hinner med livet. Omringas av nära vänner och andra kära människor. Då jag hinner med allt de sociala och ändå komma hem tidigt. För att krypa ner i sängen och äta rester från min Ben & Jerry glass. För att imorgon vakna upp pigg till jobbet.

Jag längtar tills imorgon då det blir en fullspäckad dag. Först jobb, och sen blir det till att se Nationalteatern. Jag är pepp.


PAIN PAIN PAIN

Har haft brutalt ont i högra sidan på min midja sen igår kväll. Får de lite då och då. Skyller på att de är njurarna som gör ont. Sitta och ligga gör ont. Var tvungen att ligga helt stilla för att få någorlunda sömn. Förhoppningsvis går de över snart. Ska till stan och sen ska jag ut och göra stan med ett glas cola i handen.


VOLBEAT I ONLY WANNA BE WITH YOU

Det är rätt skönt att få gå runt och bara vara glad... Och en smula kär. Jag kan fortfarande inte förstå att jag hade en sån tur. Att du stod där bakom mig i kön till Disturbed. Att året efter träffades vi igen på Metaltown. Där jag stod i publiken och tittade på Volbeat. Hur glad jag blev i kroppen då de spelade den här låten. Hur jag visste att jag skulle träffa dig efter Disturbeds spelning.

 


ATT HITTA JOBBSKOR ÄR INTE ALLTID DE LÄTTASTE

jag får ett mindre utbrott snart. liljeholmens centrum är en smula värdelöst. uppdrag köpa jobbskor gick inge vidare. var inne på inter sport en evighet men personalen erbjöd mig aldrig hjälp. skorna jag testade var alla för små då mina fötter var varma och hade svällt upp en storlek. skorna jag vill ha var slut. testade ett par easy tone och de var inget för mig. lite jobbigt att vagga fram på jobbet. på fredag ska jag försöka igen. mina fötter pallar inte mer.

FÖR OSS CHOKLADÄLSKARE

För alla laktosintoleranta, mjölkallergiker och veganer. Det finns choklad för oss som smakar som choklad. Min lycka blev gjord då jag hittade den här i en Ica butik hos mamma. Aldrig sett den förut. Men nu vet jag att den finns. Mjölkfrichoklad som smakar som choklad. Jag är i himlen. Äta choklad utan att bli dålig.

100g för 32 kronor. Men det var de värt.


DÅ JAG SKA VARA STARK FÖR MINA ÄNGLAR

Idag vaknade jag betydligt tidigare än vad jag gjorde igår. Ska försöka hinna med allt som jag skulle ha gjort igår plus att jobba. För jag är i stort behov av nya jobbskor. För snart lossnar sulan. Igår föll de snö från himlen och idag skiner solen. Idag har jag vart vaken innan nio och idag är jag nyduschad. Idag blir en bra dag.

Sen tänkte jag visa vad paketets innehåll, massvis med Skittles och en fin tekning.


EN DAG NERBÄDDAD I SOFFAN

Min dag har sett ut såhär. Spy och sova i soffan. Först trodde jag att de var magsjuka. Men det är nog sorgen. Mina katter finns inte längre. Hade planer för idag. Som att promenera och köpa nya jobbar skor. Vaknade sent i morse och kände mig tom. Sen kom illamåendet.

Hade den bästa spyan på länge, den luktade skittles.


SNART KRÄKS JAG

Ligger i soffan och mår skit. Jag ber för att de inte är magsjuka

ETT SKEPP KOMMER LASTAT


När jag kom hem idag väntade ett paket på mig, från ena sidan jorden. Hoho. Jag har väntat på de här paketet i evigheter känns de som. Hon som skickade paketet hann nästan komma hem innan paketet kom.

SATANS HELVETE ALLERGI

Det är tungt, jävligt tungt. Fick sms av mamma där de står att hon har bokat tid. Så imorgon säger vi hej då till tre underbara katter. En som är sjuk, men två som är friska. Det svider så mycket. Och om en vecka säger vi hej då till en allt för underbar och charmig hund.

Fy fan vad allergier ställer till de. Sen har hunden allt för seperationsångest för att omplaceras. Allt för speciell så att många inte skulle kunna ta hand om henne. Bestulten var svåra, men ändå dom rätta. Går inte att ha kvar djur då man är allergisk mot hund, katt och damm. Går inte att placera om dom då de är allt för speciella. Nu vet vi att de kommer få de bra.




Jag är allergisk mot pälsdjur. I helgen fick min mammas fästman svar, han är också allergisk mot pälsdjur. Min systers sambo är ocskå allergisk.


SLURPRAR PÅ EN KOPP TE

Det känns som jag håller på att vakna ur sockerkoman som var hos mamma i helgen. Socker och pälsdjur är nog ingen bra blandning. Vår tvättkorg var överfull då vi kom hem och tvättiden var i morse. När jag kommer ner så upptäcker jag att ena maskninen inte funkar. Blir alltid lika glad då. Händer mig rätt ofta. Men jag fixart. Sålänge jag få mitt morgonte kan jag fixa allt. (Förutom min bloggdesign)


HELGEN MED ALLT FÖR MÅNGA HEJDÅ

Då man är hos mamma sitter man knappt vid datorn. Man äter mat, spelar spel och sover. Besöker Dollarstore och Albert & Herbert. Blir min sista helg med djuren. Det svider i hjärtat men vad ska vi göra? Visar sig att Lars (mammas sambo och fästman) också är allergisk mot katt och hund. De har tre katter och en hund. Två av katterna är mina. Som de var tvugna att ta över då de visade att jag var allergisk.

I helgen säger jag hejdå. Därför kommer jag inte dyka upp här förens på måndag. Då vardagen har kommit ikapp och jag hinner inte känna sorgen.


SKRATTAR I MIN ENSAMHET

sitter på bussterminalen i stockholm och skrattar för mig själv. lyssnar på betner i hörlurna. han är ett geni, bitter, cynisk, kunnig och jävlig. drar av låt efter låt och alla är bra. han är så klockren. han har så rätt i allt de han säger. tre gånger har jag fått se han uppträda. två gånger med egen schow och en gång på norra brunn. sen kändisspanade jag han på metaltown 2009. fredag 14 - 18 kommer jag lyssna på han på banit. sådeså.

ATT SÄGA HEJDÅ TILL SIN ÄSLAKDE KATT

Det ska bli skönt att få normal sömn igen. Jimmy landar i Sverige nu på eftermiddagen. Och han åker då direkt till mamma. Helgen ska spenderas hos henne. Åka ice racing och äta god mat. Promenera med djuren och säga hej då till Kajsa. Min älskade kisskajsa. Hon mår inte bra. Och det enda rätta är att låta henne få sin sista vila.


BETNÉR PÅ BANDIT



Jag är sjukligt pepp, efter kvart över tre kommer jag lyssna nonstop på Bandit. Jag kommer ta in allt som han säger. Varje fredag. Jag är pepp. Bästa satsningen från Bandit på länge. Som Betnér själv säger, inga jävla Nickelback eller Takida som Bandit annars spelar.


NÖRDA NÖRDA VARJE TORSDAG

Jag har så ont. Jag hatar att vara tjej. Jag hatar den här veckan. Uppsväld och jävlig. Ingen som tar hand om mig heller. Just nu skulle jag kunna ställa mer än en colaburk på min mage. Sova eller städa, sova eller städa? Tror de blir Fabel III. Kom på posten idag. Nörden pez är igång.


OH MY GOD

Har haft en låt på hjärnan hela veckan. Gått och nynnat både tyst och högt. Le Kids bidrag till melodifestivalen. Börjar tröttna på den låten. Jag vill ha något nytt att nynna på. Snälla hjälp mig.


TORSDAG MORGON OCH JAG ÄR REDO

Idag är det torsdag och jag jobbar morgon. Var inte alls svårt att kliva upp då jag har vart vaken sen fem. Säger ju de, jag kan inte sova själv. Under natten var de bara jobbiga drömmar. Som att Jimmy hade kommit hem och under den natten skulle han ut med sin polare och två tjejer, en snygg och en ful. Och morgonen efter skulle han åka iväg igen.

Rätt ofta jag drömmer dumma drömmar om han. Han kan ju inte vara perfekt hela tiden!


ÖNSKA MIG LYCKA TILL

Ska sy om gardinerna jag köpte idag.


VAD ÄR RÄKTACOS?!

Tänkte förklara lite hur jag gjorde min lunch. Hade tinat upp räkorna över natten och skalade dom innan jag la i dom i marinaden. Som bestod av färsk vitlök, chilipulver, spiskummin och rapsolja. Lät allt dra ihop sig innan jag stekte räkorna. Sen hade jag avocado istället för guacemole.

Så ja, räkor istället för köttfärs. Mår mest illa då det är köttfärs till tacos, så jag har börjar köra på qournfärs eller räkor. Något jag rekomenderar.


ALLA HJÄRTANS DAG MINNE

Jag hittade en fin bild som förklarar varför jag tycker om Alla hjärtans dag. Åtta (och en som tog kort) vänner som tränger ihop sig i en 90 säng och tittar på Melodifestivalen. Det behöver inte vara mer än så. Vi hejade på H.e.A.t då.


HUVUDVÄRK BOTAS MED HÅRDARE MUSIK

Vem har tid att sova då syster kommer på lunch? Förbereder vår lunch medan Slipknot spelas i bakgrunden. Blir räktacos. Mumma. Vi ska åka till IKEA senare så jag får göra klart mitt kök. Gardinerna jag har nu skär sig mot den nya väggfärgen. Det är därför syster kommer på lunch. Så hon kan hjälpa mig att hitta något som passar. För jag är en expert på att blanda färger som inte går ihop då jag älskar då de är galet.


I CREATED THE SOUNDS OF MADNESS

Mitt hjärta går sönder i natt. Jag kan inte somna. De ligger och gnager och vägrar att försvinna. Jag behöver en värld att fly till. Där tankarna blir någon annans. Förr läste jag alltid Harry Potter böckerna under mina mörkaste nätter. Kanske ska börja öva inför högskoleprovet, eller börja på en av alla böcker jag har i bokhyllan?


MIN FÖRMIDDAG

Baka kakor och pyssla med mina blommor som väntade på mig då jag kom hem igår. Tänkte promenera till jobbet men snön faller allt mer. Blir buss till jobbet för att sen promenera hem. Beslutat att promenera varannan dag. Det har gått bra hittills. Känns dumt om snön skulle förstöra de.

 


DAGEN DÅ JAG TAR TAG I MITT LIV

Idag har jag tagit tag i min framtid. Anmälde mig till högskoleprovet. Blir att öva och öva till provet som är den 2 April. Samma dag som Bandit Rock Awards. Prån 8,30 till 16,30 blir det till att skriva provet. Förmodligen i full rock mundering då Bandit börjar 19,30.

Jag får uppleva nuet och framtiden under samma dag.


MIN MAMMA ÄR RÄTT FIN HON

.. Jag fick ett alla hjärtans dag kort av henne på posten idag. Fina mamma.


UPPOCHNER BAKOCHFRAM

Dagen har vart en baklänges dag. Ätit middag till frukost, och frukost till middag. Duschat för att sen stå under ett droppande tak på jobbet. Vaknat halv sex för att säga hej då till sin pojkvän som reser bort på alla hjärtans dag. Det är måndag men ändå spritter det i kroppen som de skulle vara fredag. Längtar redan till söndag då det är Solsidan.

Jag är rätt nöjd med livet, och det är väl däför allt är bak och fram. Jag vill dansa och välkomna livet.


INTE ALLA HÄSTAR HEMMA RIKTIGT

Ibland får jag sjuka små idéer. Jag vill inte kalla de för tvångstankar, utan mer omtanke. Om jag tappade en godis på marken var jag alltid tvungen att lägga en till godis där så den första godisen slapp vara ensamen. Sen de där klassiska att man får bara äta samma färg av smarties. Och att jag bara åt Ahlgrens bilar i familjevis (rosa är mamma, grön är pappa och vit är barn).

Nu har jag börjat med en annan twistad sak. Då jag plockar bort från disken har jag börjar sätta tallricken underst i högen. Just för att annars använder vi bara samma tallrickar hela tiden och de andra blir ledsna då de bara får stå i högen.

Det är inte alltid lätt att vara mig.


VI FIRAR ALLA HJÄRTANS DAG I FÖRVÄG

Jimmy åker till Norge imorgon en vecka. Så det blir alla hjärtans dag mys idag istället. Efter mitt jobb promenerade vi hem och skulle bara ta en powernap i 20 min. Det blev i två timmar istället. Snart är vår middag klar.


ELEKTRISK FASTNADE VISST

I år är jag en slav som följer melodifestivalen. Det är mysigt. En folkfest. Vissa låtar är ju rent utsagt värdelösa. Det är de som är de roliga med musiken. När man frågar sig själv, vart gick de fel? Melodifestivalen är mys, och imorgon är jag beredd att diskutera på jobbet då kunderna har åsikter. Jag är redo.

Sen har jag en förkärlek till Peter Stormare. Och Christer Sjögren som David Bowie. Älskart'


DAGENS BOKSTAV ÄR S

Över 100 låtar att välja mellan. Beslutsångest om något. Vi har Skumdum, Shinedown, Sonata Arctica, Submersed, Social Distortion, Skid Row, Stone Sour, Seether. Vart ska jag börja? Men det får nog bli en gammal Sonic Syndicate låt innan de bytte sångare. Var på deras sista Sverige spelning, och den var mäktig. Roland hyllades  och gav oss ett värdigt avslut. Jag är glad att jag fick se dom tre gången live innan de bytte till en ny sångare, då deras nya sounds inte är något för mig. Det känns bara så fel. Låten är en av mina favoriter, Psychic Suicide.


DÅ DRÖMMAR JÄVLAS MED MIG

Jag och drömmar. Ibland går vi inte ihop. Jag var så nära att gå ner till tvättstugan halv fem i morse och hämta tvätten. Men saken är att jag inte hade tvättat. Jag tvättade i onsdags. Vaknade upp med ångest och trodde jag att glömt. Baha på drömmar.


ROUND HERE WE ALWAYS STAND UP STRAIGHT

Större delen av dagen har jag bara lyssnat på musik. Dagar som den här känns de tryggt att musiken finns så lättillgänglig. Under dagen var de från min crazy crazy nite playlist. Nu är det Counting Crows som gäller. Deras Round Here är så otroligt vacker. Hela bandets hjärtat ligger i låten. Det är mäktigt att lyssna på såna låtar, låtar som har en djupare betydelse. Sen får alla låtar olika betydelser då människan alltid tolkar olika. Det är de som är de fina med musiken. Vi plockar och tar till oss de vi känner igen. Som hjälper oss. Låtar som blir våra.


LITE FREDAGSNÖJD

Känner mig som en ny människa. Efter snöstormen och innan mörkret kom lyckades jag ta mig ut på en promenad. Planen var att sitta inne hela dagen då snön dansade sin dans. Men sen kom solen fram och hånade mig. Då var det bara att klä på sig varmt och gå ut.

Idag är jag glad för fyra saker, att jag inte har hund, att jag inte har hus, att jag inte har bil och att jag inte jobbar ute. Människor som var ute med sin hund då de blåste som värst. Folk som skottade, folk som stod på sina bilar för att nå. Sen vill jag inte ens tänka på hur de var för brevbärare och byggare. Idag är jag som sagt rätt nöjd med mitt liv.


BAKAKAKDAG



Det är snöstorm ute, så idag blir en perfekt hemmafrudag. Jag ska bara Chocolate Chip Cookies och glo på serier. Hittade ett recept hos ica som jag ska testa. Läsa tipset och testa mig fram. Blir ljuschoklad och mandel istället för nötter.


RED RIDING HOOD

Känner mig en smula tragisk. Ångrar mig. Saknar mitt röda hår. Men de känns som jag borde gå över till något annat, som lila. Får ha mitt mörka hår ett tag till. Vill inte slita på det allt för mycket.  Men mitt röda personliga hår. Sakna Sakna Sakna.


LITE BRA MYCKET DÅLIGT

Helvetisk dag på jobbet då elektronkort, signaturköp eller poängkortet inte funkade. Fick en utskällning av en kund då jag inte lät att ta varorna och betala sen. Att bli utskälld på tommage är inget jag rekomenderar. Jag sitter nu och lyssnar på Thåström. Varvar ner, glad åt att jag slutar om knapp en halv timme. Helvetsik dag och snart ska jag ut i snöstormen.

Men en bra sak, som jag är sjukt stolt över. Jag beställde godis för första gången. Vi får se hur stolt jag är nästa vecka. Om allt kommer räcka eller inte. Men men. Jag gjorde det i alla fall. Framsteg är alltid bra.

Köpenhamn är bra om man inte vill vara med.
Kan gå dar här utan att jag pratar med en själ
- Brev till 10e våningen


BEST DAYS OF MY LIFE

Då jag hade frukostrast på jobbet fick jag höra en gammal goding som jag inte har hört på flera år, Summer of 69. Ljuva Rockklassiker spelade den. Jag förstår inte varför jag inte kan lyssna påd en stationen hemma. Det är frustrerande. Bara brusar och har sig. Men såfort jag kommer ut från gården blir de bra mottagning.


JAG SKA TILL KÖPENHAMN

Nu är biljetterna köpta. Den 5 Maj åker vi till Köpenhamn. Blir till att åka tåg dit, billigaste biljetterna var ironiskt nog x2000. Så jag klagar inte. Vi åker tidigt tidigt på torsdagmorgon och kommer hem sent på söndag natt. Jag är pepp. En vårhelg i Köpenhamn. Jag ska gå runt och nynna på Thåström hela tiden. En stad han hyllar och håller varmt om hjärtat. Jag ska gå på tivoli och bara må bra.

Framförallt ska jag åka tåg och låta kreativiteten flyta.


(då jag och några vänner åkte tåg till Oslo, påvägen dit tittade vi på The Shining och påvägen hem lekte vi med tejp)


WALKING IN SUNSHINE

Det ser ut som att våren är påväg. Därför börjar jag om på nytt. Promenera till och från jobbet. Satte på mig Jimmys jeans då det värsta jag vet är att promenera i tighta jeans. Jag är redo. Klockan tre bär det av. Vi får hålla tummarna för att jag inte halkar på isen och bryter bena.


ETT NYTT LAND SKA SNART BESÖKAS

Den här månaden ska vi boka en weekend som vi ska åka på i Maj. Men vi vet ännu inte vart vi ska åka. Verkar som de inte blir någon Barcelona resa då vi inte hittar några flyg som passar oss. Annars är jag väldigt sugen på Köpenhamn. Hittade billiga tågbiljetter dit. En helg för oss två lockar, något som behövs då jag jobbar kväll och Jimmy jobbar utomlands.

Hoppas biljetterna finns kvar tills vi kan boka, som ikväll då vi båda är hemma.


Italien 2007, England 2008, Norge 2009, Kroatien 2010

 


MER SOLSIDAN TILL FOLKET

Det här är min morgon, Solsidan, raggsockor och grön te med mandarin smak. Sen kan vi glömma lite smått att jag slavar nere i tvättstugan. Jag längtar tills jag blir vuxen och kommer bli som galen som Anna och Alex i Solsidan. De är underbara. Smått galna men ändå kärleksfulla. Sen har mamma döpt om ena katten från Sigge till Ove. Katten stalkar och stirrar lika mycket som Ove.

Sen suger det att de bara är 10 avsnitt i den första säsongen.


TRÅKIG TRÅKIG UPPDATERING

Om jag skulle skriva om alla äventyr jag har gjort idag skulle jag ljuga. Jag har gått runt i flott hår och allt för stora mjukiskläder. Spelat Fabel 2 och tagit det lugnt. Jag behövde en till dag för att riktigt samla ännu mer energi. Bästa är att kunna sitta hemma utan att få dåligt samvete. Just nu njuter jag av ensamheten, konstigt nog. På torsdag åker Jimmy bort igen, hemma lördagkväll för att sedan jobba i Norge en vecka till.

Jag ska försöka hinna göra om lite i lägenheten medan han är borta. En liten överraskning för han är så fin.


STÅTLIGA TATUERINGAR

Det blev en sömnlös natt för mig. Jag var helt inne i mig själv och tattoologist. Hittade sidan hos Kenza och blev överlycklig. Motiv har jag inge problem med att komma på, men det är placering som är svårare för mig. Jag har lite svårt för allt för synliga tatueringar. Sen älskar jag mina som finns på rygg och axlar. Min nästa ska sitta på höger sida då jag bara har en på revbenet och en på foten. Nu vet jag vart nästa ska sitta, tack vare den nyfunna sidan. Det ska bli så vacker. Antingen ett thåström citat eller någon utsmyckning som sträcker sig från skuldran till framsidan. (Bilderna är från tattoologist)


I EN PLASTBURK FÖR OSS UNGA ÄR DU DÄR MED MUN OCH TUNGA

HAHAHAH underbara 90 tal. Efter att ha tittat igenom olika melodifestivallåtar har jag inset att musik aldrig har vart bra. Men fy så kul. Och att de har gått på tvåan. Jag längtar till melodifestivalfesten som ska vara i mars. Men utklädnaden borde planeras i tid.


DET HÄR BLIR NOG ETT BRA ÅR

Det har vart mycket prat om framtiden och första gången på länge har de inte skrämt mig. Jag vet nu vad jag vill göra med mitt liv. Min kris är över. Den 15e är det sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet. Passar perfekt då jag får lönen då. Jag ska redan börja spara nu så jag har en buffert. En trygghet så jag kan göra spontana saker utan att spräcka hela studentbudgeten.

Men jag har inte kommit in än, jag har inte ens sökt in än. Fast det är mysigt att redan börja planera. Att se ljust för framtiden.


VECKAN BÖRJAR BRA

Ingen huvudvärk, inget illamående. Jag behövde en helg för att slappna av. Jag är tillbaka igen. Nu ska jag till banken för att hämta mitt legetimation och sen blir det att jobba.

SOCIONOMUTBILDNINGEN LOCKAR

Länge har jag inte vågat drömma om framtiden. Jag har inte vågat tro på mig själv. Allt för länge har jag inte ens kunnat säga en bra sak om mig själv. Men i fredags vände det. Under vår senaste samtal har jag om min psykoteraput pratat om framtiden. Vad jag vill, vad mina drömmar är och nu vad jag är bra på, vad jag brinner för. Jag vill förändra folks liv. Jag vill veta att jag kan glädja någon annan. Ge råd och hjälpa till ett bättre liv. Trygghet för en annan.

Nästa år är jag förmodligen tillbaka i skolbänken igen. Jag ska i alla fall söka in och hoppas på det bästa. För mig finns de inte så många hinder kvar. Alla är bara bortföklaringar till att inte våga tro på sig själv. Kris och Trauma har hjälpt mig mycket. Jag har växt och börjar hitta mig själv. Nu är jag redo att hjälpa någon annan.


SUPERHJÄLTAR FÖR EN DAG

Nu har en snäll själ lagt upp bilder på fejjan. Tycker att jag passade rätt bra som Bamse. Orkar inte lägga upp bilder på alla superhjältar. Men vi var rätt söta allihopa.






ATT SÖNDAGS SOLEN KAN GE MIG ENERGI

Lite dåligt sammvete hade jag igår då jag ställde in planerna. Men när jag vaknade i morse kände jag att det var rätt. Min kropp håller på att kajka ihop av all stress. Tror det är därför jag har huvudvärk och mår illa. Ständigt igång och ingen balanserande kost.

Idag ska vi städa klart köket efter målningen. Fast i min takt. Ska försöka väcka liv i Jimmy. Ska ner till affären för att köpa smör och nybakat bröd. Solen lyser så fint ute så det blir en mys morgonpromenad. Sen ska jag dra med han på promenad i trollskogen som ligger nära. Jag älskar den skogen. Att få klättra upp på bergen. Sitta ner för att tänka och filosifera. Idag hade vart en perfekt dag att ha hund.


EN DAG MED SOVSÄCKAR OCH TÄCKEN

Det är oklart om vi somnade vid fem eller klockan sex i morse. Oklart då vi inte vet om klockan var inställd på sommar eller vintertid. Vilketsom har jag vart vaken sen klockan åtta i morse. Myst med dom som sov kvar och tittade på barnfilmer. Vi lyckades ta oss hem innan solen hade gått ner och jag fick sova någon timme. Kännde att jag behövde få energi för att kunna ligga i soffan och titta på melodifestivalen. Men nu ska jag sova. Ska försöka sova mer än tre timmar i natt.





ATT ÖVERNATTA ÄR MYSIGT

ligger på en stolsdyna i ett vardagsrum och tittar på dunderklumpen. vi var nio personer som trängdes tillsammans på golvet i natt. jag trivs väldigt mycket. en stund som inte får ta slut. dum som jag är glömde jag ta kort igår. vi hade två bamse, två xmen, två sailor moon, en brandman och lite andra fina superhjältar. tur tog andra bilder. ska försöka ragga tag på dom sen.

DAGENS BOKSTAV ÄR R

Jag älskar den här låten. Den är så enkel. Lättsam musik med en text utan några dolda budskap. Men texten är ändå inte enkel. Låten är de många känner. Sorgen som äter upp en. Fast det är inte många som har en ljus plats. Sen när fulsången kommer in kan jag inte sluta att le. Red Hot Chili Peppers gjorde ett underverk med Under The Bridge.


BAMSE BAMSE STARKAST ÄR VÅR BAMSE

Igår satt jag och pysslade för de sista inför dagens maskerad. Jag är så pepp. Dunerhonungen ska få ryma min dricka. Gula knappar som ska sättas på linnet för att göra en illusion av ett par hängselbyxor. Jag älskar att pyssla. Det är underbart att få skapa sig något av sin fantasi, även om de bara är tuschkladd. Skönt bara att få tänka på något annat.
.


NYTT BAND TILL BANDIT ROCK AWARDS



Sick Puppies ska spela på Bandit Rock Awards. Grymt så länge de spelar You're Going Down. För deras andra låtar känns mer som ett band som skulle kunne spela på Prom i High School filmer. Därför känns de jätteförbyrllat att de gör en grym låt. Jag hoppas på andra bra band då jag redan har biljetterna.


IDAG SAKNAR JAG MINA DJUR EXTRA MYCKET


ATT BADA BLIR DÅ ALLTID ROLIGARE

Sen måste jag visa min underbara dushkräm från Lusch. Haft den i några år nu, men kommer bara ut under vintern/julen. Då får jag alltid den i julklapp av min syster. Min tradition där.


Candy floss pink and sweet as sugar. With iridescent sparkles and a hint of wicked fruitiness.


SNOW FAIRY

Jag känner mig som en ny människa. Det blev ett kort varmt bubbelbad då jag kom hem. Musklerna är inte stela längre. Jag är mycket piggare. Ska börja ta ett bad varje torsdag efter jobbet. Så min rygg och fötter inte kajkar ihop ännu mer. Sen slipper jag laga middag idag. Tydligen inte så bra att steka mat då vi målar om väggarna och taket. Ikväll ska jag visa er en bild. Då köker börjar bli klart.


JAG ÄR TRÖTT....



...Men om en och en halv timme slutar jag. Då blir de att åka hem, ta ett bad och mjuka upp kroppen för att sen börja måla andra varvet på köket. Var nära att åka hem tidigare idag då huvudvärken blev allt för påtaglig och jag bara ville kräkas. Tur nog vände de. Sen är det rätt lugnt på jobbet. Frysen har inte kommit ännu, bro igår var försenad nästan fem timmar. Förseningar förseningar...


SENT EN ONSDAGKVÄLL

Mitt i all den här oredan ska jag försöka snickra ihop min kostym. Alla delar är fixade. Måste bara göra en topp på min mössa, och göra min honungsburk. En glasburk som fint ska slås om till Bamses dunderhonung.

Februari månad är fullspäckad och ingen tid att andas ut. Men jag tror att den balensen jag alltid har letat efter äntligen är här. Jag planerar in vilodagar, roligadagar, ärendendagar och jobbdagar. Just nu är jag trött och vill sova. Halv sju är klockan ställd på för att hinna laga matlådor innan jag ska till jobbet.


KORT MÖRKT RUFFSIGARE

Frisyren är jag jättenöjd med. Kortare och ruffsigare än de långa, tjocka, raka. Färgen är jag inte alls nöjd med. Jag tycker inte om mörkt hår. Jag blir för blek i det. Som ni ser. Det är för trisst. Ändå köpte jag en färg som heter Mandel Ljus Gyllenbrun. Ska nog inte göra något mer med håret. Vänta en månad för att färga ljusare. För då jag satte i de andra paketet började det att brinna.

 


ATT GÖRA OM I KÖKET

Det tar tid att göra om i köket. Att tejpa, skrubba väggar, plasta, ta bort, torka lister, torka bort flott. Jimmy jobbar över ikväll och jag jobbar till kvar över nio. Det ska spacklas mer och slipa. Sen ska vägggarna målas om. I färgen vanilj.


VÅRT TAK ÄR VITT IGEN

Igår målade Jimmy om vårt tak. Det behövdes. Först tvättade han väggarna och tak med ammoniak. Det luktade som då jag bakar drömmar och som då jag färgade håret. Fast 10 gånger värre. Ammoniak luktar mycket. Sen har vi ingen fläkt över spisen. Gammal lägenhet. Och när Jimmy började tvätta såg man all skit och flott ännu mer. Tur att han är nogrann. För taket var äckligt och det blev rätt så stor skillnad. (Första bilden är efter Jimmy började tvätta)

 


SNOOZE TRAIN

sitter på pendeltåget och dör snart av tristess. hur kommer det sig att de alltid känns som en evighet på pendeln? Jag undviker att åka den så mycket som de går. Enda undantagen är sumpan och jakan. Nu sitter jag här. Påväg till jakan för att möta upp jimmy och bestämma oss för färg. vi har ingen aning om vilken färg vi vill ha. Han sa vitt, men de känns för tråkigt. För mycket sjukhus och psykolog. Jag vill ha färg, något som passar med våra rosa och svarta saker vi har i köket. Det kommer bli spännande.

IDAG SÄGER VI HEJDÅ TILL MITT LÅNGA RÖDA HÅR


FÖRÄNDRINGARNAS DAG

Nu tänkte jag vara lite hälsosam att äta något på morgonen. Som inte var yogurth eller bröd. Tack för den. Jag börjar äta på ett äpple och illamående slog till. Men ingen tid på att lägga fokus på det. Tvättar på morgonen, klippa och färga håret, köpa färg och tvätta väggar och tak. Nu är det mycket förändringar på gång.


RSS 2.0